Rubs en Kruiden

“No Rubs, No Glory”, “Award Winning Rubs”

“No Rubs, No Glory, by BBQ+

BBQ+ is het Belgische BBQ competitie team en draait al sinds 2012 mee aan de wereldtop bij International Barbecue wedstrijden.

Diverse Europese titels, Europees Kampioen BBQ,
6-voudig Belgisch Kampioen en International Team of the Year.
BBQ+ heeft dus alle kennis in huis om de beste (bbq) kruiden samen te stellen. Met deze rubs zijn al veel prijzen gewonnen, dus ze verdienen de titel “Award Winning Rubs”.

Niet alle geheimen worden prijs gegeven, maar met de nieuwe kruiden van BBQ+ kan nu toch iedereen de BBQ+ smaken evenaren en ervaren!

De Pitmaster van BBQ+ Mano Zaal heeft 4 verschillende soorten ontwikkeld:
A- Sweet like me, de meest toegankelijke sweet BBQ rub
B- Spicy for you, een rubs voor alle doeleinden met mooie suikers maar ook met een jalapeno pitje
C-Heat for all, de spicy grill kruiden uit deze lijn, zonder suikers
D-Especially for you, de unieke smaak rub, speciaal ontwikkeld voor kalfsvlees, maar perfect op andere bbq gerechten die een unieke smaakverlangen.

De kruiden van BBQ+ zorgen voor een unieke smaak aan uw (barbecue) gerechten. Deze kruidige mixen zorgt er voor dat uw gerecht een vollere smaak krijgt en daardoor nog lekkerder is. Pure kruiden, smakelijke specerijen die zorgvuldig zijn geselecteerd en gedroogd.

Een van de wedstrijdgeheimen van BBQ+ is het opbouwen van verschillende smaaksensaties op een gerecht. Het gedoseerd combineren van de verschillende rubs is hier een voorbeeld van. Zeer lichte laag C (pittig) + medium laag A (zoet)

Nu te koop bij de betere BBQ (web)shop!
Enjoy!

Rubs zijn voor de barbecue en niet voor de grill

Elke discussie over het gebruik van rubs of kruiden moet beginnen met het verduidelijken van het verschil tussen grillen en barbecuen.

Voor grillen op hoog vuur, hebben we C ontwikkeld Heat for All, een lekkere spicy kruiden mix ideaal voor het lekkere grill werk.

Grillen is een snelle methode op hoge temperatuur die geschikt is voor het garen van bijvoorbeeld hamburgers of steaks.

Barbecueën is een langzame, lage temperatuur (meestal 110° C) methode die u zou kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een hele varkensschouder of brisket te koken.

Dit is een enorm verschil en het misverstand leidt tot de misvatting dat Rubs moet worden gebruikt voor het grillen. Onjuist! Onze Rubs zijn bedoeld voor barbecueën, niet voor grillen.

 Suiker is een van de primaire componenten van een Rub en begint te verbranden bij 170°C. 

Gebruik dus rubs voor barbecuen op lage temperatuur en roken, niet voor grillen. 

Hoe gebruikt u een BBQ Rub:
Strooi een medium laag van deze Rub 1,5 uur voor gebruik over uw vlees, vis of groente. Dit is een zogenaamde droog marinade. Gaar daarna uw product op de Bbq, in de pan of oven. Deze Rub bevat suikers, gaar daarom niet boven de 180 graden Celsius anders verbranden de suikers. Tussen de 110 en 160 graden gaan de suikers heerlijk karameliseren en ontstaat er een lekkere smaakvolle beschermde korst over het product.